Վրացական ճաշատեսակների բաղադրատոմսերը տարբեր են՝ կախված տարածաշրջանից և ազգությունից: Արևմտյան գավառներում ցորենի հացի փոխարեն նախընտրում են կավե թավայի մեջ տապակած եգիպտացորենի տորտիլան։ Սամեգրելոյի տարածաշրջանի համար բնորոշ ուտեստ է տավարի մսով մակարոնեղենը, որը պատրաստվում է հատուկ տեսակի կարկանդակից։
Վրաստանի հաջորդ ազգային առանձնահատկությունը բաց կրակի վրա պատրաստելն է՝ խաչապուրին եփում են բաց ջեռոցում, խորովածը և այլ ուտեստներ խորովում կրակի վրա։ Կովկասյան խոհանոցի պահպանողական բնույթն արտահայտվում է նրանով, որ բաղադրատոմսերը գրվում են գրքերում և փոխանցվում ընտանիքի ապագա սերունդներին: